Hjälpmedel

Att köpa hjälpmedel vid vaginism

Att ge råd om specifika produkter är svårt, eftersom kvinnors sexualitet är väldigt individuell. Det finns en mängd olika stavar, med och utan vibrator, hårda och mjuka och i olika färger och utföranden. Detsamma gäller glidmedel – det finns en rad olika, och att rekommendera någon specifik produkt som passar alla är svårt.

Det viktigaste är att kvinnan väljer produkter hon känner sig trygg med, som inte skapar oro eller fel associationer. Då det gäller stavar är storleken väldigt betydelsefull, och det viktigaste är att man börjar med en mindre modell, och sedan successivt ökar storleken. Att kvinnan känner sig bekväm och avslappnad med produkten är det viktigaste och dagens utbud möjliggör för de flesta att hitta något som passar just henne, både då det gäller glidmedel och stavar.

PRODUKTTIPS SMÅ STAVAR

Ladyfinger är ett bra val. Det är en stav i hårdplast i mindre modell. Den har steglösa vibrationer så att du själv kan bestämma hastighetsnivån.

Ladyfinger finns att köpa hos Lustjakt.

Visa fler små stavar

Intimrelax är ett set med smalare stavar för att genom övningar uppnå en större elasticitet i vaginan samt att minska smärtan vid samlag.

Gå till butiken för att läsa om Intimrelax

GLIDMEDEL

När det kommer till glidmedel så är det oerhört individuellt vad som passar. Många upplever att vattenbaserade glidmedel svider något enormt medan andra ser det som det enda alternativet. Om vi skall våga dra någon generell uppfattning om just glidmedel så kan det vara att silikonbaserade varianter passar bättre då tjejen lider av vestibulit. Men detta är som med allting annat när det gäller vestibulit, MYCKET individuellt.

Scandero Water Dream Glide är ett vattenbaserat glidmedel i medicinsk kvalité. Innehåller Aloe vera och provitamin B.

Scandero Water Dream glide finns att köpa hos Lustjakt

 

Scandero Silicone Dream Glide är ett silikonbaserat glidmedel i medicinsk kvalité. Innehåller igen olja eller skadliga ämnen.

Scandero Silicone Dream glide finns att köpa hos Lustjakt.